Vakopleiding
Vakopleiding Monteur gebouwautomatisering
Op mbo 2
Volg de opleiding in je eigen tempo
Bestaat uit 4 cursussen
Prijs op maat
Op mbo 2
Volg de opleiding in je eigen tempo
Bestaat uit 4 cursussen
Prijs op maat
- Leer alles over de montage van veldcomponenten en opbouw en werking van klimaatsystemen binnen gebouwautomatisering.
- Persoonlijke coach tijdens de vakopleiding
- Krijg vrijstelling voor de cursussen die je al gevolgd hebt
- Haal in 11 praktijkgerichte lesdagen je bedrijfserkend diploma.
Dit ga je doen
Aan de slag als monteur gebouwautomatisering en HVAC veldcomponenten monteren en installeren? Volg dan deze vakopleiding! Je leert alles over het monteren van veldcomponenten en de opbouw en werking van klimaatsystemen binnen gebouwautomatisering.
Als monteur gebouwautomatisering hou jij je bezig met de montage en installatie van HVAC veldcomponenten ten behoeve van gebouwautomatisering.
Tijdens de Vakopleiding Monteur gebouwautomatisering volg je verschillende cursussen en trainingen waarmee je snel, relevante en praktische kennis en vaardigheden op doet die je direct in de praktijk in kan zetten.
Na het volgen van de cursussen uit deze vakopleiding kun jij veilig alle benodigde werkzaamheden uitvoeren op het gebied van montage en installatie van HVAC-veldcomponenten.
De theorielessen worden afgewisseld met praktijklessen. Tijdens de praktijklessen oefen je in het Vakcentrum Binnenklimaattechniek met situaties die je tegenkomt in jouw werk.
Handige tip: meld je vooraf aan voor deze vakopleiding!
- Het monteren en installeren van HVAC-veldcomponenten voor gebouwautomatisering
- Veilige montage en installatie van HVAC-veldcomponenten
- De opbouw en werking van klimaatsystemen
- Beknopte theorie
- Praktijkles aan de hand van praktijkvoorbeelden
- En met je handen aan de slag in het TechCenter
Dit verwachten we van jou
Om deze opleiding succesvol te kunnen volgen en afronden, is het nodig dat je de volgende basisvaardigheden in huis hebt:
- Mbo-2 werk- en denkniveau (check)
- Praktische technische vaardigheden en ervaring bij installatiebedrijf
Afronding en resultaat
Heb je alle cursussen van deze vakopleiding afgerond, vraag dan het ROVC Vakopleidingsdiploma aan.
- Bedrijfserkend diploma
- Vraag naar de vrijstellingsmogelijkheden
Deze opleiding bestaat uit de volgende losse cursussen
Volg elke cursus op een moment dat het jou uitkomt. Jij bepaalt wanneer je met een cursus van deze opleiding start. Ons advies: begin met cursus 1. En pak daarna de volgende cursussen op. Heb je een cursus al gevolgd, dan kun je deze overslaan.
Advies nodig over een cursus of opleiding?
Voor inhoudelijk advies over een geschikte (vervolg)cursus of opleiding, kun je bij ons, Rob of Valentin, terecht. Bel met 0318 - 698 697 of mail naar studieadvies@rovc.nl.
Volledig ontzorgd met onze all-in service
Lesmateriaal
De prijs van de opleiding is inclusief lesmateriaal.Praktijk
Opleiden vanuit de praktijk staat centraal. Van praktijkcases in de les tot sleutelen aan echte installaties.Catering
Catering is inbegrepen bij jouw lesdag. Je komt dus niet voor onverwachte kosten te staan.Afronding
Jouw cursus, vak- of schakelopleiding wordt afgesloten met een bewijs van deelname, certificaat of diploma.
Veelgestelde vragen
Hoeveel een vakopleiding kost, is afhankelijk van een aantal factoren. Heb je één of meerdere cursussen al afgerond? Dan krijg je daar vrijstelling voor. Bereken de totale investering via "Maak je opleidingsplan". Wij facturen per ingeschreven cursus, dus het totale opleidingsinvesteringsbedrag (het totaal van alle cursussen) wordt niet in 1 keer in rekening gebracht.
Nee, vooraf meld je je via onze studieadviseurs aan voor de vakopleiding. Dat is helemaal gratis. Vanaf dat moment houden de studieadviseurs bij wanneer jij een cursus hebt afgerond en ze geven je een seintje wanneer je eventueel kunt starten met de volgende cursus. Pas als je je hebt ingeschreven voor een volgende cursus, dan sturen wij je een factuur. Er wordt dus per cursus gefactureerd en niet in 1-keer voor alle cursussen uit de vakopleiding. Wel zo praktisch!
p.s. voordat je start met een cursus, moet het cursusbedrag wel betaald zijn.
Je ontvangt voor elk cursus onderdeel van de vakopleiding een aparte factuur. Wanneer je je inschrijft voor een van de cursussen die tot een vakopleiding behoren dan kun je tijdens het inschrijfproces aangeven waar we de factuur naartoe kunnen sturen. Je betaalt dus niet in één keer voor de hele vakopleiding.
Jazeker, neem contact op met de ROVC-studieadviseurs en zij kunnen de vrijstelling voor je in ons systeem zetten. Wil je meer weten over vrijstellingen, dan op deze pagina.
Hoe snel je klaar bent met jouw vakopleiding hangt af van jouw situatie. Wanneer je al één of meerdere cursussen hebt afgerond, ben je eerder klaar. De vakopleiding volg je in je eigen tempo, je bepaalt dus zelf wanneer je je aanmeldt voor het volgende cursusonderdeel en dus ook wanneer de vakopleiding helemaal is afgerond.
Ja, dat kan! Wanneer je één of meerdere onderdelen van de vakopleiding behaald hebt, kun je in MijnROVC jouw vrijstelling aanvragen. Jouw vrijstelling wordt dan in behandeling genomen en beoordeeld. Zodra de vrijstelling is goedgekeurd, krijg je hier bericht van.
Bijna elk technisch bedrijf is bekend met ROVC als technisch opleider en is ook bekend met de praktische waarde van ROVC-cursussen. Het bedrijfsleven waardeert de technisch theoretische en technisch praktische vaardigheden die worden aangeleerd tijdens de ROVC-cursussen.
Heb je een vakopleiding afgerond, dan ontvang je een ROVC-diploma. Met het ROVC-diploma van een vakopleiding toon je aan het bedrijfsleven aan dat je over alle vaktechnische kennis en/of beroepsvaardigheden beschikt om jouw functie technisch goed uit te oefenen, daarom spreken wij van een bedrijfserkend diploma.
Nee, je kunt in je eigen tempo jezelf inschrijven voor een nieuwe cursus. Elke cursus uit de vakopleiding sluit je af, en daarna bepaal jezelf wanneer je weer wilt starten met een volgende cursus.